19 Temmuz 2010


Yeşilleri İkileyelim: Hulk'tan Sonra Sıra GREEN LANTERN'da!


Üzerine tıklamanız halinde koskocaman görebileceğiniz şu yukarıdaki Entertainmen Weekly kapağının özelliği, DC'nin efsane karakterlerinden Green Lantern'ın sinema uyarlamasına dair ilk iddialı sinema filminden ilk yüzgörümlüğünü sunması. Derginin içinde yer alan fotoğraflar da, filme dair ilk lansman olmak özelliği taşıyor.

Başrol oyuncusu Ryan Reynolds olup (Zorro'lardan ve yeni 007 filmlerinin ilkinden tanıdığımız) Martin Campbell tarafından yönetilen filmde, Blake Lively, Tim Robbins, Angela Basset gibi isimler rol almakta.

Her zaman olduğu gibi, çizgi romanın fanları yine kraldan çok kralcılık yaparak kostümle ilgili "olmamış, yakışmamış" gibi şeyler söylese de, yine her zaman olduğu gibi, seriye bizzat emeği geçmiş kimi sanatçılar bu ilk fotoğrafların kendilerini heyecanlandırdığını ifade etmekte; en negatif yorumlarında bile "bakalım görelim, hareket halindeyken daha iyi anlaşılır neyin ne olduğu" gibi laflar etmekteler.

Ron Marz ve Patrick Gleason gibi çizgi romancılar olumlu şeyler söylerken, efsane sanatçı Neal Adams biraz temkinli davranıp, filmin yapımını üstlenen firma ile DC arasındaki kurumsal kardeşlik ilişkisinin yapım sürecine daha fazla etki olmasını dilediğini söylemekte. Beau Smith ise, maskenin gerçek bir insana en zor uyarlanacak kostüm unsuru olduğunu ve bunun başarıyla halledilmiş göründüğünü not ediyor.

Filmin Türkiye'de vizyona girmesine tam bir yıl var. Arada yine çeşitli vesilelerle değiniriz elbet...

0 yorum: